Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyld banancheesecake

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant av cheesecake, som blir fastare än en ugnsgräddad cheesecake.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till bottnen: Bryt sönder digestivekexen i bitar och lägg dem i en matberedare. Kör tills de är finmalda. Häll långsamt i det smälta smöret medan matberedaren körs. Tryck ned blandningen i den förberedda formen med hjälp av handflatan eller en sked. Den ska plattas till ordentligt. Låt formen stå i kylen medan du gör fyllningen.
  2. Blötlägg gelatinbladen i knappt ljummet vatten i en liten kanna enligt anvisningarna på paketet.
  3. Värm upp bananmos och apelsinjuice i en kastrull på medelstark värme tills bananmoset är genomvarmt. Ställ kastrullen åt sidan och låt moset svalna.
  4. Lägg färskost, socker och äggulor i en bunke och vispa samman ingredienserna med en elvisp på låg hastighet tills du får en slät och tjock smet.
  5. Vispa grädden med en elvisp i en separat bunke tills den är tjock men inte hård. Vänd försiktigt ned grädden i färskostblandningen för hand, och ställ den åt sidan.
  6. Ta upp de blötlagda gelatinbladen, krama ur dem och lägg dem i den varma banan och apelsinjuiceblandningen. Kontrollera först att blandningen bara är varm, inte het, eftersom gelatinet kan skadas av för hög värme. Rör ordentligt för hand tills allt gelatin har smält och fördelats jämnt. Rör ned lite av färskoströran i bananblandningen och sedan lite till. På så sätt jämnas temperaturerna ut mellan de två blandningarna och man undviker att gelatinet klumpar sig. Blanda till slut ned all bananblandning i färskoströran och vispa samman till en slät smet.
  7. Bred smeten öven den kalla bottnen och låt kallna helt. Täck över kakan och låt den stå i kylen i 2 tim, eller om möjligt över natten. Dekorera med skivad banan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.