Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kyld lime- och citrongräskyckling med sparris, mozzarella och paprikadipp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera en härlig kyckling med sparris, mozzarella och dipp med smak av paprika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingen i större bitar, gnugga in dem med socker och salt. Låt kycklingen rimma i 1 timme.
  2. Skär limebladen och krossa stjälkarna på citrongräset.
  3. Koka vattnet tillsammans med bladen och gräset i 10 minuter. Häll den kokande blandningen på kycklingen och låt dra i 10 minuter.
  4. Ge kycklingen ett uppkok och ställ åt sidan. Låt den svalna ordentligt i kylen.
  5. Smörj in paprikan med lite olja och rosta den i ugnen, 20ºC i ca 15 minuter. Låt paprikorna svalna något, stoppa dem i en plastpåse och kyl ned i kylen.
  6. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset. Mixa den tillsammans med äggula, ingefära och lime.
  7. Tillsätt oljan i en tunn stråle så att dippen inte spricker.
  8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten. Koka den i saltat vatten i 2 minuter, kyl ned i kallt vatten.
  10. Skär sparrisen och mozzarellan i större bitar och trä dem på ett spett tillsammans med kycklingen. Servera som lätt tilltugg ihop med paprika dippen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.