En välkryddad gratäng med potatis är gott till de flesta kött- eller grönsaksrätter. Den här potatisgratängen är gjord på mjölk och innehåller 252 kalorier/portion.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Smörj en låg tvåliters ugnssäker form med olja. Ställ den åt sidan.
- Skala potatisen, lägg dem i en lagom stor kastrull och täck med kallt vatten. Koka tills de är knappt mjuka. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
- Medan potatisen kokar fräser du skivad lök och hackad vitlök på svag värme i lite matfett tills löken är gyllenbrun.
- Skiva potatisen och lägg ett lager i den smorda formen. Strö över timjan, salt och peppar. Lägg sedan över ett lager av lökblandningen.
- Upprepa tills du fått två lager av vardera potatis och lök och avsluta med lökblandningen. Häll över mjölk och pudra över paprikapulver.
- Ställ in formen i ugnen. Grädda ca 20 minuter. Servera direkt.
Publicerat den
14 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar