Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätt minestrone med purjolök och fänkål

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Minestronesoppa kan innehålla lite vad som helst. Det beror på vad man känner för och vad man har tillgång till. Vegetariskt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär i tärningar. Ansa purjolöken och zucchinin, skölj och skär i mindre bitar. Skölj morötterna och skär i tärningar. Ansa fänkålen, skölj och skär i mindre bitar. Rista ett kryss i tomaterna, skålla dem och skala dem, skär i halvor och kärna ur. skär fruktköttet i bitar.
  2. Skala löken och skär i små tärningar. hetta upp olja i en kastrull, fräs löken glansig. Tillsätt purjolök, zucchini, morötter och fänkål. Häll över buljongen. Tillsätt potatis och tomater och låt småkoka under lock på medelvärme i 20 minuter.
  3. Skölj basilika och persilja, skaka av vattnet, nyp av bladen från stjälkarna. Hacka persiljan grovt, skär basilikabladen i tunna strimlor. Strimla parmesanosten med en osthyvel.
  4. Salta och peppra soppan och rör ner kryddörterna, strö över parmesan och dekorera med basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.