Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lätta chokladbakelser

 
  • Serverar: 15-20 portioner
Skriv ut

Dessa bakelser är tyvärr inte särskilt lätta sett från en kalorisynpunkt men de är väldigt lätta att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält choklad och smör i en kastrull på svag värme under omrörning.
  3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en annan. Rör försiktigt ner den avsvalnade chokladsmeten i äggsmeten, sikta ner mjölblandningen och rör ihop allt försiktigt.
  4. Skeda upp smeten i mazarinformar och grädda i mitten av ugnen 6-7 minuter. Låt svalna och ställ in i kylen.
  5. Servera kalla eller värm en och en i 15 sekunder på full effekt i micron.
  6. Servera med vispad grädde, chokladsås och valfri frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.