Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättbakad kardemummakaka med hallonkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En ljuvligt enkel kaka med en lite syrlig hallonkräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Rör ihop alla ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad forma, ca 20 cm i diameter. Grädda kakan i ca 20 minuter. Den ska vara gyllene på ytan och lite lös inuti.
  3. Vispa créme fraiche med en elvisp tills den blir fast. Vispa grädden och rör i hälften av hallonen och florsockret. Rör i créme fraiche.
  4. Toppa kakan med den vispade hallonkrämen Dekorera med resten av hallonen och blad av mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.