Lätta pannkakor med goda som efterrätt efter en soppa eller en lätt middag.
Instruktioner
- Smält hälften av smöret till pannkakssmeten och låt det svalna. Skär vaniljstången på längden, skrapa ur fröna.
- Rör ihop äggen och äggulan med florsockret och vaniljfröna. Tillsätt lättfilen, bikarbonat, det smälta smöret, mjölet och bakpulvret och vispa ihop allt till en smidig smet.
- Häll hallonen i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
- Hetta upp lite smör i en stekpanna, klicka i lite smet, jämna ut och grädda pannkakorna gyllenbruna på svag värme ca 12 minuter. Vänd pannkakorna och stek ytterligare 5 minuter. Fortsätt på samma sätt med resten av smeten.
- Lägg upp pannkakorna på tallrikar. Droppa över lönnsirap, garnera med blåbär och pudra över florsocker.
Publicerat den
30 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar