Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lättgravad griljerad lax med pepparrotssås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En enkel rätt att tillaga om man får många gäster på middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stöt flingsalt, socker, citronskal och vitpeppar i en mortel. Lägg laxen med skinnsidan ner på ett fat. Gnid in kryddblandningen. Täck med plastfolie och ställ svalt att grava 3-4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper, sätt in en stektermometer.
  4. Rör ihop äggulor och senap och bred på laxen. Stöt kryddorna i en mortel. Tillsätt rostad lök och stöt lite till. Blanda ner ströbrödet. Strö blandningen på laxen.
  5. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 53 grader.
  6. Rör ihop ingredienserna till såsen.
  7. Servera laxen med kokt potatis, sås och krispig sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.