En enkel rätt att tillaga om man får många gäster på middag.
Instruktioner
- Stöt flingsalt, socker, citronskal och vitpeppar i en mortel. Lägg laxen med skinnsidan ner på ett fat. Gnid in kryddblandningen. Täck med plastfolie och ställ svalt att grava 3-4 timmar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg laxen på en plåt med bakplåtspapper, sätt in en stektermometer.
- Rör ihop äggulor och senap och bred på laxen. Stöt kryddorna i en mortel. Tillsätt rostad lök och stöt lite till. Blanda ner ströbrödet. Strö blandningen på laxen.
- Stek laxen mitt i ugnen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 53 grader.
- Rör ihop ingredienserna till såsen.
- Servera laxen med kokt potatis, sås och krispig sallad.
Publicerat den
5 januari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar