Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.
Instruktioner
- Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.
- Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.
- Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst fyra timmar före servering.
- Lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.
- Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200 grader. Halvera vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i fyra lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.
- Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter. Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.
Publicerat den
5 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar