Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lagerbladsglass med rårörda lingon och kardemummarulle

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färska lagerblad ger en spännande smak till vaniljglassen. Lagerbladssmaken ska bara anas och väcka nyfikenhet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Glass: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjölk, grädde, vaniljstång, vaniljfrön och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp.
  2. Vispa socker och äggulor vitt och pösigt. Tillsätt den varma gräddblandningen. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt smeten mogna 6-8 timmar.
  3. Sila smeten och kör i glassmaskin. Lägg över i en burk med lock och förvara i frysen minst fyra timmar före servering.
  4. Lingon: Rör lingonen med socker tills sockret löst sig.
  5. Kardemummarullar: Sätt ugnen på 200 grader. Halvera vårrullearken. Lägg ut dem på arbetsbänken, dela varje ark i fyra lika stora kvadrater. Rulla ihop och pensla med smält smör. Strö på kardemumma och socker.
  6. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 5-6 minuter. Servera glassen med rårörda lingon och kardemummarullar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.