Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfärs på marockanskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammfärs och spenat puttrar med doftande kryddor och pinjenötter. 289 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter, tills mjuk. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och kajennpeppar och fräs cirka 1 minut under omrörning tills kryddorna börjar dofta.
  2. Tillsätt lammfärsen och bryn den 3-4 minuter, smula den under tiden med en gaffel, tills den är väl brynt.
  3. Tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt puttra cirka 5 minuter tills vattnet har kokat bort och färsen är genomstekt. Ta av pannan från värmen och vänd ner spenaten tills den mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Strö över pinjenötterna före servering och servera med couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.