Lammfärs och spenat puttrar med doftande kryddor och pinjenötter. 289 kcal/portion
Instruktioner
- Finhacka löken och vitlöken. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Fräs lök och vitlök cirka 3 minuter, tills mjuk. Tillsätt spiskummin, paprikapulver och kajennpeppar och fräs cirka 1 minut under omrörning tills kryddorna börjar dofta.
- Tillsätt lammfärsen och bryn den 3-4 minuter, smula den under tiden med en gaffel, tills den är väl brynt.
- Tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt puttra cirka 5 minuter tills vattnet har kokat bort och färsen är genomstekt. Ta av pannan från värmen och vänd ner spenaten tills den mjuknar. Smaka av med salt och peppar.
- Strö över pinjenötterna före servering och servera med couscous.
Publicerat den
23 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar