Saftiga biffar som serveras med en smakrik gratäng. Enkelt, snabbt och gott!
Instruktioner
- Blanda färsen med finriven lök och vitlök, äggula, kalvfond och en nypa salt och grovmalen svartpeppar. Forma till lagom stora biffar och stek dem gyllenbruna i smör runt om. Salta och peppra. Lägg biffarna i en ugnsform och ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor och strimla fänkålen. Varva potatis, fänkål och ost i en väl smord gratängform. Salta och peppra. Häll över grädden och grädda i ugnen på 225 grader i ca 40 minuter eller tills gratängen blivit mjuk och fått en fin gyllene färg.
- Servera de saftiga biffarna med den krämiga gratängen och en tomatsallad.
Publicerat den
15 januari 2015
Liknande recept
Skriv kommentar