Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfilé med en gräddsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till stekt kött en härligt gräddig och kraftfull sås och pressad potatis.

Ingredienser

Instruktioner

Putsa lammfiléerna från hinnor och peppra dem. Vispa ihop ingredienserna till såsen. Koka den livligt 5 minuter till simmig konsistens inför serveringen. Skala och koka potatisen, pressa den. Värm den ev inför serveringen i mikrovågsugn. Skär paprikan i små tärningar, sockra lingonen. Hetta upp stekpannan, fräs smör och bryn lammfiléerna snabbt runtom. Salta och ta genast upp dem, för de blir mycket fort genomstekta och man vill gärna ha köttet lite rosa. Lägg upp på tallrikar eller fat, häll lite sås över köttet, strö över paprika och lingon. Bjud mer sås och potatis separat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 7 februari 2009

    Här är det såsen jag betygsätter. Den blev bra. Fast jag redde med lite maizena och bröt av smaken med lite honung. Kommer att göras fler gånger, helt klart..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.