Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammfilé med friterad potatisstrudel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig lammfilé som serveras med festlig potatisstrudel och underbar sås. Festen är gjord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 140 grader.
  2. Pressa potatisen och blanda med hackade soltorkade tomater, timjan, bacon, tryffelolja, potatismjöl och smaka av med salt och peppar. Forma potatissmeten till korvar som är 12 cm långa och 3 cm breda.
  3. Lägg ut filodegen i fyra högar med 3 blad i varje hög, pensla med ägg. Lägg potatiskorvarna på degen och vik in kanterna. Rulla sedan ihop strudeln tajt så att degen täcker runtom. Låt vila i kylskåpet i minst 30 minuter.
  4. Blanda riven vitlök med matoljan och vänd runt lammytterfiléerna. Krydda lammet med salt och peppar och stek med smör gyllenbrunt på alla sidor. Baka sedan lammet i ugnen 6-8 minuter. Låt sedan vila före servering i minst 5 minuter.
  5. Hacka lök och stek i samma panna som du använde till köttet. Tillsätt brun farin och lingon. slå på rödvin, lägg i lagerblad och reducera till hälften. Slå på kalvfond och reducera till hälften. Slå på grädde och koka upp och smaka av med salt och peppar. Plocka upp lagerbladet före servering.
  6. Fritera strudlarna i 160 grader varm frityrolja tills de är gyllenbruna. Var försiktig!
  7. Skär och skölj isbergssalladen och blanda med skivad saltgurka.
  8. Servera allt tillsammans.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.