Spiskummin är en favorit här hemma, och likaså lammkött.
Det blir riktigt mört och smälter i munnen.
Instruktioner
- Stek lammbitarna i rapsolja på medelvärme, salta. Se till att inte lägga för många bitar i pannan samtidigt, de ska få stekyta och inte bli kokta.
- Lägg över köttbitarna i en gryta och tillsätt vatten, krossade tomater, lagerblad och spiskummin. Låt koka ca 15 minuter tills köttet känns halvmjukt.
- Skala under tiden löken, morötter och selleri eller palsternackan. Skär morot och selleri i mindre bitar och lägg i grytan med schalottenlökarna. Låt alltsammans koka ytterligare 25 minuter tills köttet är riktigt mört.
Publicerat den
27 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hej gjorde din lammgryta i veckan - och ätit ikväll. Hoppade över spiskummin och tog lite vitlök och en kvist rosmarin istället - jättegott och mört - lamm är en favorit hos mej mvh Bengt-Åke