Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammgryta med spiskummin och hel schalottenlök

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spiskummin är en favorit här hemma, och likaså lammkött. Det blir riktigt mört och smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Stek lammbitarna i rapsolja på medelvärme, salta. Se till att inte lägga för många bitar i pannan samtidigt, de ska få stekyta och inte bli kokta.
  2. Lägg över köttbitarna i en gryta och tillsätt vatten, krossade tomater, lagerblad och spiskummin. Låt koka ca 15 minuter tills köttet känns halvmjukt.
  3. Skala under tiden löken, morötter och selleri eller palsternackan. Skär morot och selleri i mindre bitar och lägg i grytan med schalottenlökarna. Låt alltsammans koka ytterligare 25 minuter tills köttet är riktigt mört.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bernit 19 februari 2009

    Hej gjorde din lammgryta i veckan - och ätit ikväll. Hoppade över spiskummin och tog lite vitlök och en kvist rosmarin istället - jättegott och mört - lamm är en favorit hos mej mvh Bengt-Åke

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.