Lammracksen är täckta av en mild yoghurt med curry och färska örter. Rätten kommer att imponera på gästerna.
342 kcal/portion
Instruktioner
- Mixa yoghurt, currypasta, mynta, koriander och citronsaft i en mixer eller matberedare tills allt blandats - marinaden ska vara klumpig och trögflytande.
- Lägg lammracksen i en glas- eller porslinsform och skeda marinaden över köttet. Täck över formen med plastfolie och låt marinera i kylen i tre timmar.
- Ta ut lammracksen ur kylen 30 minuter före tillagning så att köttet blir rumstempererat. Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg lammracksen på en plåt och ugnsstek 15 minuter tills benen är brynta och kanterna på köttet börjat mörkna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och stek ytterligare 10 minuter.
- Ta ut lammköttet ur ugnen och slå in det i aluminiumfolie. Låt vila 10 minuter före servering.
Publicerat den
24 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar