Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammracks med sötpotatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lammkött kryddat med heta smaker som kompletteras med karamelliserad sötpotatis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered köttet. Riv ingefära och pressa vitlöken, blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Pensla lammracksen med marinad.
  2. Skala och dela sötpotatisen i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Smält smör i en tjockbottnad kastrull och tillsätt de hela vitlöksklyftorna. Riv apelsinskalet fint och pressa ur saften. Blanda ner 2 dl vatten och apelsinsaften i smöret.
  3. Koka potatisen i vätskan utan lock, tills den är nästan klar och har lite tuggmotstånd. Lägg på locket och koka 5 minuter.
  4. Ta bort locket och sänk värmen. Om det finns vätska kvar, låt potatisen småputtra tills vätskan försvunnit. Blanda sockersorterna och strö över.
  5. Brunglasera 3-4 minuter medan du försiktigt rör i kastrullen. När sockret börjar bubbla lyfter du bort pannan från värmen. Salta och peppra och strö över det finrivna apelsinskalet och chiliflakes.
  6. Stek köttet på relativt hög värme så att det får färg. Lägg det sedan i en ugnsfast form och tillaga ca 15 minuter eller tills köttet är rosa.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jennyolsson57 22 november 2011

    Väldigt gott med sötpotatisen, den enda nackdelen med receptet var att köttet inte riktigt tog smak av kryddorna, det kanske skulle behöva marineras i kryddorna först? Men det beror naturligtvis på hur kryddstarkt man vill ha det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.