Lammkött kryddat med heta smaker som kompletteras med karamelliserad sötpotatis.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Förbered köttet. Riv ingefära och pressa vitlöken, blanda med resten av ingredienserna till marinaden. Pensla lammracksen med marinad.
- Skala och dela sötpotatisen i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Smält smör i en tjockbottnad kastrull och tillsätt de hela vitlöksklyftorna. Riv apelsinskalet fint och pressa ur saften. Blanda ner 2 dl vatten och apelsinsaften i smöret.
- Koka potatisen i vätskan utan lock, tills den är nästan klar och har lite tuggmotstånd. Lägg på locket och koka 5 minuter.
- Ta bort locket och sänk värmen. Om det finns vätska kvar, låt potatisen småputtra tills vätskan försvunnit. Blanda sockersorterna och strö över.
- Brunglasera 3-4 minuter medan du försiktigt rör i kastrullen. När sockret börjar bubbla lyfter du bort pannan från värmen. Salta och peppra och strö över det finrivna apelsinskalet och chiliflakes.
- Stek köttet på relativt hög värme så att det får färg. Lägg det sedan i en ugnsfast form och tillaga ca 15 minuter eller tills köttet är rosa.
Publicerat den
5 september 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt gott med sötpotatisen, den enda nackdelen med receptet var att köttet inte riktigt tog smak av kryddorna, det kanske skulle behöva marineras i kryddorna först? Men det beror naturligtvis på hur kryddstarkt man vill ha det.