Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammsouvlákia med sallad i pitabröd (V.V)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

8.5 poäng

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i stora tärningar och lägg det i en skål. Peppra det runt om, strö över oregano och häll i olivolja och citronsaft. Marinera köttet minst 1 timme i kylskåp (gärna dagen innan).
  2. Skala löken och dela dem i fyra delar, skölj tomater och paprika, kärna ur dem och skär dem i lagom stora munsbitar. Lyft upp köttet ur marinaden, klappa det torrt och trä upp det på spetten på grillen eller i stekpannan ca 15 minuter. Vänd dem flera gånger, salta och peppra.
  3. Servera spetten med pitabröd och sallad. Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt, smaksatt med vitlök och persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.