Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lammstek med citronslungade betor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig stek som serveras med syrligt goda röd/gulbetor och matvete.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda lammsteken rikligt med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med krossad vitlök och rosmarin.
  2. Tillsätt smör och olja och när smöret slutat fräsa, stek lammet gyllenbrunt runtom. Baka lammet i ugnen tills en innertemperaturen är 54 grader, låt vila minst 10 minuter.
  3. Koka betorna enligt förpackningen i grönsakbuljong. Skala de nykokta betorna och blanda med 2 msk smör, citronsaft och citronjuice.
  4. Lägg betorna på ett fat och toppa med persilja, spenat och det kokta matvetet. Skär upp lammet i tunna skivor före servering och servera det till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.