- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Lammstek fungerar såväl till vardag som fest. Servera gärna med ugnsstekta grönsaker och ett gott vin.
Instruktioner
- Riv citronskal och krossa vitlöken
Finfördela skinkan, kryddorna och blanda detta med rapsoljan, citronskal, vitlök och honungen.
- Putsa lammet och gör sedan en centimeter djupa snitt.
Tryck in fyllningen i dessa snitt. Lägg folie under lammet för att fånga skyn
- Stek i 225 graders värme i cirka 20 min. Sänk sedan värmen till 175 grader och stek lammet tills det har uppnått en innertemperatur på 75 grader.
Låt steken vila i cirka 10 min innan du skär upp köttet.
- Tips! Servera gärna ugnsstekta rotfrukter till denna rätt.
Exempel potatis, rödbetor, morötter, och palsternacka eller andra rotfrukter.
Publicerat den
22 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar