Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Långjäst bröd

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Inte så tidsödande som det låter. Gör bara degen kvällen innan en ledig dag och njut av nybakat frukostbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det kalla vattnet i degbunken. Tillsätt oljan, kryddor, salt och det grova mjölet. Blanda torrjästen i en del av vetemjölet. Arbeta degen i ca 5 minuter.
  2. Tillsätt resten av mjölet men spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa i rumstemperatur i ca 10 timmar. En mycket varm sommarnatt får man ställa den lite svalt.
  3. Tag upp degen på bakbordet och forma 30 bullar. Låt dem jäsa på plåt i ca 30 minuter. Gräddas i mitten av ugnen i 275 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.