Häll det mesta av mjölet i köksmaskinens skål eller i en degbunke. Tillsätt salt och klicka ner smöret. Smula över jästen.
Häll över vattnet och arbeta degen kraftigt (ca 6 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand) tills den släpper bunkens kanter.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar och arbeta igenom degen.
Forma till två limpor.
Lägg på bakplåtspappersklädd plåt.
Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Gör några snitt i bröden med en vass kniv.
Sätt in i ugnen. Grädda i 15 minuter.
Stäng av värmen och låt bröden stå kvar ytterligare 15-20 minuter.
Bröden är färdiggräddade när de känns lätta och låter ihåliga när man knackar på dem.