Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lårfilégryta med pepparrotssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Allt i ett gryta: kyckling, potatis, morötter, broccoli, rödlök i en god pepparrotssås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär lårfiléerna i mindre bitar. Skala potatis och morötter samt skär i mindre bitar. Dela broccolin i buketter och klyfta rödlöken.
  2. Bryn kycklingbitarna i smör, krydda med salt och peppar. Häll över buljongen, lägg i potatisbitarna som får sjuda i ca 3 minuter, tillsätt morötter och sjud ytterligare i 3 minuter.
  3. När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts broccolin, löken och sjud alltsammans i 5-10 minuter tills kycklingen är färdig. Sila från buljongen och spara den.
  4. Smält ett par matskedar smör i en kastrull, tillsätt vetemjölet. Rör i mjölet, späd med buljongen lite i taget under omrörning och låt puttra samman i ett par minuter.
  5. Smaka av med ättissprit, socker och pepparrot. Häll den varma såsen över kycklinggrytan. Hetta upp och servera allt i ett grytan!
  6. Tips: Toppa med nyriven pepparrot
  7. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • aattaa 17 augusti 2010

    jättegott o enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.