Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med ricotta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Lätt ricottaost och smält mozzarella gör den här välbalanserade lasagnen oemotståndligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och stek tills brynt. Dela den under tiden med en gaffel. Skiva champinjonerna och tillsätt dem till köttfärsen tillsammans med tomaterna. Låt sjuda 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ricottaost, mjölk, ägg och 1 msk av basilikan.
  3. Bred ut ett lager köttfärssås på bottnen av en ugnsfast form, täck över med lasagneplattor och bred hälften av ricottablandningen på lasagneplattorna. Upprepa en gång och lägg till slut på ett lager köttfärssås. Strö över mozzarella. Täck över med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
  4. Ta av foliet, strö på resten av basilikan och gratinera tills osten är gyllene, cirka 5 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.