Lätt ricottaost och smält mozzarella gör den här välbalanserade lasagnen oemotståndligt god.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök och paprika och fräs cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärsen och stek tills brynt. Dela den under tiden med en gaffel. Skiva champinjonerna och tillsätt dem till köttfärsen tillsammans med tomaterna. Låt sjuda 20 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ricottaost, mjölk, ägg och 1 msk av basilikan.
- Bred ut ett lager köttfärssås på bottnen av en ugnsfast form, täck över med lasagneplattor och bred hälften av ricottablandningen på lasagneplattorna. Upprepa en gång och lägg till slut på ett lager köttfärssås. Strö över mozzarella. Täck över med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 40 minuter.
- Ta av foliet, strö på resten av basilikan och gratinera tills osten är gyllene, cirka 5 minuter.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar