Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne med salsiccia och aubergine

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Klassisk lasagne i all ära men ibland är det roligt att förnya den lite. Denna lasagne är smarrigt god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Fräs i lite smör. Hacka lök och vitlök. Fintärna aubergine och paprika. Fräs några minuter i olivolja. Tillsätt tomater, fond, oregano och chiliflakes. Koka under lock 15-20 minuter. Blanda i korven. Smaka av med salt.
  2. Smält smöret till vitsåsen och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Smörj en ugnsfast form. Varva vitsås, lasagneplattor, tomatsås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av parmesanosten. Gratinera i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  5. Servera gärna lasagnen med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.