Klassisk lasagne i all ära men ibland är det roligt att förnya den lite. Denna lasagne är smarrigt god!
Instruktioner
- Dela korven på längden och skrapa ur köttet. Fräs i lite smör. Hacka lök och vitlök. Fintärna aubergine och paprika. Fräs några minuter i olivolja. Tillsätt tomater, fond, oregano och chiliflakes. Koka under lock 15-20 minuter. Blanda i korven. Smaka av med salt.
- Smält smöret till vitsåsen och rör ner mjölet. Späd med mjölken, lite i taget. Sjud 5-8 minuter. Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en ugnsfast form. Varva vitsås, lasagneplattor, tomatsås, mozzarellabitar och det mesta av parmesanosten. Börja och avsluta med den vita såsen. Strö över resten av parmesanosten. Gratinera i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Servera gärna lasagnen med en sallad.
Publicerat den
12 maj 2016
Liknande recept
Skriv kommentar