Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med murkelsås och purjotimbaler

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En läcker varmrätt som också delvis kan förberedas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull. Späd efterhand med grädde (om så önskas tillsätts lite vitt vin). Smaka av såsen med salt och peppar, låt den sjuda i 5-10 minuter. Lägg i de grovhackade murklorna och låt dem koka med i såsen. Skär purjolöken mycket fint och fräs den med smöret i en kastrull tills den smält ihop och blivit glansig, beräkna omkring en halvtimme på svag värme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader och smöra en ugnsfast form. Lägg i laxbitarna, krydda och stänk över vitt vin. Stek laxen i 15-20 minuter eller tills den verkar klar utan att falla sönder. Pressa ner purjon i små glas eller koppar och lägg upp dem som små timbaler runt laxen. Slå såsen över fisken och garnera gärna med citronskivor. Servera laxen med en god kokt potatis, gärna små delikatesspotatisar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.