Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med purjokaprissås

 
Skriv ut

Väldigt god rätt, få ingredienser och lättlagad, bättre kan det väl inte bli.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pensla en långpanna med smält smör, lägg ned laxen och pensla den med smält smör. Grilla i ugnen i 175 grader, utan att vända, tills fisken är genomstekt och lätt skivar sig vid prov med gaffel. Ta ut den ur ugnen och täck över den löst med folie så att den håller sig varm.
  2. Gör såsen: Smält smöret i en liten kastrull på svag värme och fräs purjon tills den mjuknat men inte tagit färg. Tillsätt vin och sjud i 3-4 minuter. Rör ner kapris och persilja samt salt och peppar efter behag. Ös den varma såsen över fisken och servera genast med kokt potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.