Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Lax mums

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader.Putsa laxfile'n fri från ben.Dela file'n i fyra delar.Lägg varje del med skinnsidan ner mot en skärbräda och gör ett snitt med en vass kniv längs fiskfile'n (dock ej för djupt),så att det bildas en ficka.Lägg bitarna i en smord ugnsfast form.Fördela osten i fickan på varje laxbit.Pensla med olja och salta.Sätt in laxen i mitten av ugnen 8-10min.Längre tid om laxen är tjock.Förbered såsen.Koka sherryn med buljongen tills hälften återstår.Tillsätt creme fraiche och koka ytterligare ett par min.Lägg i dillen. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.