Paprikasåsen är även god till grillat kött eller fågel tex kycklingfiléer
Instruktioner
- Börja med såsen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök i en kastrull. Häll över buljongen och låt det koka under lock 10 min. Mixa såsen slät med stavmixer eller mixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
- Skär laxen i ca 2x2 cm stora kuber. Skär osten i tärningar. Repa bladen från basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halver och skär citronen i tunna skivor.
- Varva lax, ost, basilikablad och citronskivor på 4 spett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på utegrillen, i grillpannaan eller i ugnen 5 min per sida.
- Servera de nygrillade spetten med såsen. Ris och en grön sallad passar bra.
Publicerat den
27 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar