Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax och ostspett med paprikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Paprikasåsen är även god till grillat kött eller fågel tex kycklingfiléer

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken. Fräs paprika och lök i en kastrull. Häll över buljongen och låt det koka under lock 10 min. Mixa såsen slät med stavmixer eller mixer. Tillsätt crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
  2. Skär laxen i ca 2x2 cm stora kuber. Skär osten i tärningar. Repa bladen från basilikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Halver och skär citronen i tunna skivor.
  3. Varva lax, ost, basilikablad och citronskivor på 4 spett. Pensla spetten med olja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på utegrillen, i grillpannaan eller i ugnen 5 min per sida.
  4. Servera de nygrillade spetten med såsen. Ris och en grön sallad passar bra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.