Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

God och lätt bjudmat som kan förberedas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen i citronsaft, salt och peppar. Skala och strimla morötter och purjolökar och hacka den gula löken grovt. Lägg grönsakerna i en osmord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
  2. Såsen gör du genom att koka upp crème fraiche, vispgrädde, vin, söndersmulade fiskbuljongtärningar och peppar (salt behövs ej då tärningarna är salta.) Smaka ev. av såsen med lite mer vitt vin. Häll såsen över grönsakerna och lägg laxfilén ovanpå. Strö hackad dill och gräslök på fisken. Täck med folie och koka i ugn 250 grader i ca 50 minuter. Servera med kokt nypotatis och lättkokta sockerärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.