- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut
God och lätt bjudmat som kan förberedas
Instruktioner
- Lägg laxen i citronsaft, salt och peppar.
Skala och strimla morötter och purjolökar och hacka den gula löken grovt. Lägg grönsakerna i en osmord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
- Såsen gör du genom att koka upp crème fraiche, vispgrädde, vin, söndersmulade fiskbuljongtärningar och peppar (salt behövs ej då tärningarna är salta.)
Smaka ev. av såsen med lite mer vitt vin. Häll såsen över grönsakerna och lägg laxfilén ovanpå. Strö hackad dill och gräslök på fisken.
Täck med folie och koka i ugn 250 grader i ca 50 minuter.
Servera med kokt nypotatis och lättkokta sockerärtor.
Publicerat den
2 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar