Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxbiffar med gräslök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här biffarna är goda, lättlagade och nyttiga. 361 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj med olivoljan.
  2. Mosa laxen grovt och lägg den i en skål med gräslök, citronskal, citronsaft, persilja och salladslök. Blanda väl och krydda med svartpeppar.
  3. Blanda crème fraiche och äggulor i en skål. Rör ner mjölet och blanda väl. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner i äggulesmeten. Vänd ner äggsmeten i laxblandningen och vänd tills precis blandat.
  4. Klicka ut matskedsstora biffar av smeten på plåten och tryck till lätt ovanpå. Stek 5 minuter i ugnen, vänd biffarna och stek ytterligare 5 minuter tills båda sidorna är gyllene och biffarna är genomstekta. Servera med en matig sallad och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.