Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé med suffletak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fluffig favorit från 70-talet ! Servera med kokt pressad potatis och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i tärningar. Skölj och skär purjolöken i slantar. Lägg lax och purjo i en ugnsäker form och häll över buljong. Tillaga mitt i ugnen i 200 grader ca 10 minuter. Häll av buljongen i en kastrull. Låt den bli riktigt varm men inte koka. Ta kastrullen från värmen och vispa i äggulorna, en i taget. Tillsätt citronskal, saft och ost. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i buljongblandningen. Strö pepparot över laxen och bred över sufflésmeten. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ca 8-10 minuter.
  2. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.