De hemlagade fiskpinnarna har en spröd dubbelpanering som gör att fisken håller sig saftig och mjäll.
Ett uppskattat sätt att servera färsk lax till barnen.
Instruktioner
- Klappa fisken torr med hushållspapper, lägg upp på en skärbräda och skär i 8 stavar, ca 10x2,5 cm var.
- Blanda mjöl med lite salt och peppar i en djup tallrik, vispa ägget lätt i en annan djup tallrik och lägg ströbrödet och eventuellt rivet citronskal i en tredje djup tallrik.
- Doppa först varje bit lax i mjölblandningen, skaka av överflödet, doppa sedan i det vispade ägget och sist i ströbrödet.
Lägg upp på ett fat och håll kylt tills allt är klart för tillagning.
- Skala och skär potatisen i stora bitar, koka den i en stor kastrull i 15 minuter, lägg i ärterna de sista 2 minuterna av koktiden. Häll av vattnet och slå tillbaka allt i kastrullen igen. Tillsätt smör och mjölk och mosa tills det är slätt.
Vispa med träslev ett par minuter så att moset blir fluffigt.
- Undertiden potatisen och ärterna kokar, värmer du oljan i en teflonstekpanna. Lägg i laxen, sänk värmen till medelvärme och stek i 10 minuter.
Vänd fiskpinnarna en gång tills de är gyllenbruna och laxen är genomstekt.
- Servera genast med potatis- och ärtmoset och citronklyftor.
Publicerat den
30 maj 2010
Liknande recept
Skriv kommentar