Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfiskpinnar med potatis- och ärtmos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De hemlagade fiskpinnarna har en spröd dubbelpanering som gör att fisken håller sig saftig och mjäll. Ett uppskattat sätt att servera färsk lax till barnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klappa fisken torr med hushållspapper, lägg upp på en skärbräda och skär i 8 stavar, ca 10x2,5 cm var.
  2. Blanda mjöl med lite salt och peppar i en djup tallrik, vispa ägget lätt i en annan djup tallrik och lägg ströbrödet och eventuellt rivet citronskal i en tredje djup tallrik.
  3. Doppa först varje bit lax i mjölblandningen, skaka av överflödet, doppa sedan i det vispade ägget och sist i ströbrödet. Lägg upp på ett fat och håll kylt tills allt är klart för tillagning.
  4. Skala och skär potatisen i stora bitar, koka den i en stor kastrull i 15 minuter, lägg i ärterna de sista 2 minuterna av koktiden. Häll av vattnet och slå tillbaka allt i kastrullen igen. Tillsätt smör och mjölk och mosa tills det är slätt. Vispa med träslev ett par minuter så att moset blir fluffigt.
  5. Undertiden potatisen och ärterna kokar, värmer du oljan i en teflonstekpanna. Lägg i laxen, sänk värmen till medelvärme och stek i 10 minuter. Vänd fiskpinnarna en gång tills de är gyllenbruna och laxen är genomstekt.
  6. Servera genast med potatis- och ärtmoset och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.