Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med kokosmjölk, palsternacka och curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad gryta med thailändska smaker där laxen läggs ner i portionsbitar. Tillsätt räkor eller musslor för extra lyx.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt, låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan. Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
  2. Fräs lök, paslternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och kokosmjölk. Låt småkoka under lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
  3. Red av grytan med maizena utrörd med ½ dl kallt vatten. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar. Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter. Garnera med koriander.
  4. Servera med ris eller couscous.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.