Snabblagad gryta med thailändska smaker där laxen läggs ner i portionsbitar.
Tillsätt räkor eller musslor för extra lyx.
Instruktioner
- Salta fisken på båda sidor med 1 tsk salt, låt ligga i kylen och rimma tills den ska ner i grytan.
Skala och skär palsternackan i ca 2 cm stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Banka nedre delen av citrongräset med knivskaftet och hacka fint.
- Fräs lök, paslternacka, vitlök, citrongräs och curry i 1 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, vatten och kokosmjölk.
Låt småkoka under lock i ca 15 minuter tills palsternackan är mjuk.
- Red av grytan med maizena utrörd med ½ dl kallt vatten. Smaka av med ½ tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg fiskbitarna i grytan och låt sjuda 5-7 minuter.
Garnera med koriander.
- Servera med ris eller couscous.
Publicerat den
14 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar