Denna thaigrytan är en fiskgryta med torskfilé.
Välj att ha i antingen vanlig gul curry, grön eller röd curry, beroende på vilket sting man vill ha i grytan.
Instruktioner
- Tina fisken enl anvisning på förpackningen. Skär fisken i bitar.
- Skölj purjolök, chili och lime. Skala vitlöksklyftorna. Skiva purjolök, chili och vitlök. Riv skalet av limen med ett rivjärn och pressa ur saften.
- Hetta upp oljan i en låg, vid panna. Rör ner curry, välj mellan gul, grön och röd curry, men minska doseringen om ni väljer grön eller röd. Smaka av så ni får er rätta styrka på thaigrytan. Tillsätt purjolök, chili, vitlök, limeskal och saft. Låt fräsa ca 2 minuter.
- Rör ner kokosmjölken och fisksåsen, låt koka upp. Lägg ner fisken och sjud ca 8 minuter. Smaka ev av med salt.
- Servera fiskgrytan med jasminris och ett gott bröd till.
Publicerat den
17 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod gryta, fungerar lika bra med Pangasiusmal i stället för tosk.
Gjorde den här grytan igår, blev mycket uppskattat. Skippade dock chillifrukten och tog en paprika istället. Otroligt nog hade vi alla ingredienser hemma, inget spring till affären alltså! :D
Supergod gryta med underbara smaker! Både min 5-åriga och 1-åriga dotter åt med god aptit! Detta blir en återkommande maträtt!!!
Supergod gryta med underbara smaker! Både min 5-åriga och 1-åriga dotter åt med god aptit! Detta blir en återkommande maträtt!!!
ser riktigt gott ut. Tänkte göra den imorgon. Men vad menar du med fisksås?
Suverene kombinasjoner, presis det jeg var på jakt etter! Chili Lime og vitlök! Hadde litt Helleflundra liggande och den blev perfekt!
Riktigt god. Men jag saknade något. Skulle bli intressantare med lite sockerärter, broccolibuketter eller kanske finriven morot. En lime räckte och jag använde färsk fisk. Jag redde såsen lite eftersom den blev för rinnig. Kommer att laga detta igen med några tillägg. Tack för ett bra recept.