Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxmousse

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Lyxig förrätt till festliga tillfällen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten. Blanda crème fraiche och ost tills det är en slät massa. Blanda i övriga ingredienser.
  2. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och smält dem i en kastrull eller i mikro. Ta lite av smeten och blanda med gelatinet innan det vänds ner i laxsmeten.
  3. Blanda väl. Fördela moussen i 10 portionsformar. Ställ i kylskåp för att stelna. Lägg några salladsblad på varje tallrik. Stjälp upp moussen på salladen.
  4. Garnera med en laxskiva, räkor, limeklyfta och en dillkvist. Blanda samman ingredienserna till såsen och lägg lite av denna på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.