Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med quinoabotten

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En lite annorlunda laxpaj med quinoabotten och en underbar fyllning. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa samman quinoa, majsmjöl, smör och ägg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt i 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tärna laxen och skiva potatisen. Förväll ärterna några minuter i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett mos. Lägg potatisen i bottnen av formen, bred över ärtmoset och toppa med laxen.
  4. Blanda ägg, kesella, grädde, mozzarellaost och dill. Häll blandningen över pajen och grädda i ca 35 minuter.
  5. bryt av nedersta delen av sparrisarna, lägg i en form med kanter. Koka upp lättsaltat vatten och häll över sparrisarna, låt stå 10 minuter.
  6. Garnera pajen med laxrosor, sparrisar och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.