En lite annorlunda laxpaj med quinoabotten och en underbar fyllning.
Glutenfri.
Instruktioner
- Mixa samman quinoa, majsmjöl, smör och ägg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ kallt i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tärna laxen och skiva potatisen. Förväll ärterna några minuter i lättsaltat vatten, häll av och mixa till ett mos. Lägg potatisen i bottnen av formen, bred över ärtmoset och toppa med laxen.
- Blanda ägg, kesella, grädde, mozzarellaost och dill. Häll blandningen över pajen och grädda i ca 35 minuter.
- bryt av nedersta delen av sparrisarna, lägg i en form med kanter. Koka upp lättsaltat vatten och häll över sparrisarna, låt stå 10 minuter.
- Garnera pajen med laxrosor, sparrisar och citronklyftor.
Publicerat den
8 april 2016
Liknande recept
Skriv kommentar