Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

När du gör paté bör alla ingredienserna har samma temperatur. Vill du ha en rand av dill i laxpatén så ta undan lite av smeten och blanda den med finhackad dill. Lägg sedan hälften av smeten i botten på formen, därefter dillsmeten och överst resten av smeten.

Ingredienser

Instruktioner

Skär laxfilén i mindre bitar och lägg dem i matberedaren tillsammans med ägg, salt, peppar, dragon och tomatpuré. Kör tills smeten är fluffig, späd under tiden lite i taget med rumsvarm grädde. Lägg smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 2 l. Täck formen med folie. Grädda nederst i ugnen i ca 60?80 minuter. Låt formen stå en stund innan patén stjälps upp. Låt den kallna och servera den i portionsskivor med sås och ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lizzythebitch 15 december 2010

    hur många grader ska ugnen vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.