Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Laxpudding är en härlig låda som både är dryg och billig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i tunna skivor.
  2. Skär laxen i små skivor. Varva sedan potatis och lax i en smord ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
  3. Vispa samman ägg och grädde till en jämn smet. Tillsätt salt, nymald vitpeppar och dill.
  4. Häll äggsmeten över potatisen och grädda puddingen cirka 55 minuter i 175 grader tills den fått fin guldbrun färg och potatisen är mjuk. Det är olika i olika ugnar, i min ugn tar det minst 1,5 timme men hemma hos min syrra tar det cirka 1 timma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.