Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsallad med avokado, kryddkokt bulgur och gurkdressing

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkel sallad med saffran och currykokt bulgur som serveras med en fräsch dressing av gurka och yoghurt. Perfekt efter julbordet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda riven gurka och vitlök med turkisk yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda bulgur med saffran, salt och curryblandningen i en bunke. Koka upp kycklingbuljong och slå över bulgurn. Sätt plast över bunken och låt stå och dra, rör om då och då.
  3. Skala apelsinen och filéa sedan ut fina bitar som du delar på mitten. Skala avokadon och skär sedan ner i bitar. Salta, peppra och pressa limejuice över.
  4. Strimla rödlök och skär tomat i kuber. Blanda apelsin, tomat, rödlök, avokado med isbergsallad och ekbladsallad. Salta och peppra.
  5. Blanda ner gurkdressingen i salladen och toppa med den kokta bulgurn och den skivade kallrökta laxen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.