Enkel sallad med saffran och currykokt bulgur som serveras med en fräsch dressing av gurka och yoghurt.
Perfekt efter julbordet!
Instruktioner
- Blanda riven gurka och vitlök med turkisk yoghurt.
Smaka av med salt och peppar.
- Blanda bulgur med saffran, salt och curryblandningen i en bunke. Koka upp kycklingbuljong och slå över bulgurn. Sätt plast över bunken och låt stå och dra, rör om då och då.
- Skala apelsinen och filéa sedan ut fina bitar som du delar på mitten. Skala avokadon och skär sedan ner i bitar. Salta, peppra och pressa limejuice över.
- Strimla rödlök och skär tomat i kuber. Blanda apelsin, tomat, rödlök, avokado med isbergsallad och ekbladsallad. Salta och peppra.
- Blanda ner gurkdressingen i salladen och toppa med den kokta bulgurn och den skivade kallrökta laxen.
Publicerat den
30 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar