- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Marinerade laxskivor som serveras med ostronskivling och fänkålssås.
Instruktioner
- Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och marinera laxen i citron och olivolja medan såsen bereds.
Skär svamp och fänkål i mindre skivor. Stek grönsakerna lätt i lite matfett. Tillsätt dill, persilja och saffran.
Tag upp grönsakerna ur stekpannnan. Häll buljong och vin i stekpannan och koka i 3 minuter.
Red av såsen med lite maizena utrört i vatten.
Rör ner matfettet i såsen och smaka av med salt och peppar.
Stek laxen i en het stekpanna eller i ett grilljärn. Krydda med salt och peppar
Lägg ner grönsakerna i såsen och låt dem bli varma.
- Servera fisken med ris eller pressad potatis.
Publicerat den
22 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar