Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxskivor med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Marinerade laxskivor som serveras med ostronskivling och fänkålssås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i ca 2 cm tjocka skivor och marinera laxen i citron och olivolja medan såsen bereds. Skär svamp och fänkål i mindre skivor. Stek grönsakerna lätt i lite matfett. Tillsätt dill, persilja och saffran. Tag upp grönsakerna ur stekpannnan. Häll buljong och vin i stekpannan och koka i 3 minuter. Red av såsen med lite maizena utrört i vatten. Rör ner matfettet i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek laxen i en het stekpanna eller i ett grilljärn. Krydda med salt och peppar Lägg ner grönsakerna i såsen och låt dem bli varma.
  2. Servera fisken med ris eller pressad potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.