Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxsoppa med lime och saffran

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mer lyx är det över lax och limesoppan. Smakerna leder tankarna till Medelhavet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Ta bort den hårda roten och skär den övre delen av fänkålen i mindre bitar. Fräs lök och fänkål med smör i en rymlig kastrull. Pudra över saffran och tillsätt dillfrö, vatten, vin samt smula ner fiskbuljongtärningen.
  2. Koka upp och sjud soppgrunden några minuter utan lock. Lägg i laxen och det rivna skalet från en limefrukt plus saften från frukten. Red lätt med majsstärkelse och sjud soppan 4-5 minuter. Rör i grädde, gärna lätt uppvispad om man vill ha extra fluffig soppa. Smaka av med salt och peppar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.