Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxtartar med jordärtskocksaioli

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Helt gudomliga... Perfekt på buffé bordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär baguetten i 12 skivor. Lägg dem på galler och rosta dem i 5 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på gallret.
  2. Skär laxen i små tärningar. Blanda med gräslöken, citronskalet och saften. Salta och peppra.
  3. Aioli: Skala jordärtskockorna och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och mosa/mixa dem tillsammans med dijonaise och fraiche. Salta och peppra.
  4. Klicka ut tartaren på crostinin och toppa med en klick aioli. Garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.