Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

-LCHF Chokladmoussetårta

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 12-15 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Mumsig och mäktig, lätt att göra, men måste stå kallt över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Brun mousse: Hacka chokladen. Värm hälften av grädden i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner chokladen i grädden tills den smält och chokladröran är blank och slät. Vispa resten av grädden och creme fraichen till tjock konsistens. Vänd ner grädden i chokladröran och vispa så att de blandas.
  2. Vit mousse: Vispa grädden och tillsätt philadelphiaosten, vaniljpulvret och ev sötningsmedel. Vispa tills det är tjockt och välblandat. "Montering" Klä en löstagbar form med plastfilm, ca 23 cm i diameter. Bred ut 2/3 av den bruna moussen i botten. Bred ut den vita moussen ovanpå och avsluta med 1/3 brun mousse. Täck med plastfilm och låt stå i kylen över natten. Ta tårtan ur formen och lägg upp på ett fat. Dekorera med hallon och spritsad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • vargaflicka 6 april 2009

    Använd definitivt sötningsmedel och bär till annars var den inte alls god! Men min nya favorit är den vita röran med lite bär till enbart :) den är en 5:a

  • finemangsminister 22 oktober 2009

    Jag tycker den var förvånansvärt god! Det där med hallonsmak på chokladen och hallon till blev verkligen "grädden på moset"!

  • anastasiahilding@hotmail.com 1 maj 2010

    Är det vanligt vaniljpulver eller det man köper genom LCHF-butiken? Ser jättte gott ut.

  • fiskensvea 18 augusti 2010

    Jätte, jätte, jätte, jättegod!!!! Den smälter i munnen och man kan inte tro att det faktiskt är lovligt byte för en LCHF:are! =)

  • MARIAMIANILSSON 14 januari 2011

    Jättegod. Chokladmoussen var godast så det blir enbart den nästa gång!

  • MARIAMIANILSSON 14 januari 2011

    Jättegod. Chokladmoussen var godast så det blir enbart den nästa gång!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.