Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverbiffar med stekt lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lärde mej som många andra att äta lever först i 20-årsåldern. Skolmaten förstörde mycket, i alla fall förr i världen. Men min mamma var mycket duktig på matlagning. Man skall välja gödkalvslever, som är mört och fint.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj levern i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och vitpeppar och vänd leverskivorna däri. Bryn matfettet i en stekpanna. Lägg i leverskivorna och stek dem 2-3 minuter på var sida. Häll ev. på vatten eller grädde så att det bildas lite sky. Finhacka löken och stek den lätt. Lägg leverskivorna i en form och lägg den stekta löken ovanpå, ett tjockt lager. Servera med kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.