Instruktioner
Sätt ugnen på 175 °C.
Placera en långpanna till vattenbadet i ugnens nedre del.
Skär levern, späcket och ansjovisfiléerna i bitar.
Kör lever, späck och lök i matberedaren till en grovhackad massa.
Lägg sedan i ansjovisfiléerna och kör ytterligare några sekunder.
Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och späd under kraftig vispning med mjölk och tillsätt fonden.
Koka upp och sjud under vispning i 1 minut tills såsen tjocknar.
Dra kastrullen av plattan och häll såsen i matberedaren med levermassan.
Kör ihop till en finmalen färs med kryddorna, samt salt och peppar.
Klä en avlång form med bacon och häll i levermassan. Sätt formen i det varma vattenbadet.
Ugnsbaka mitt i ugnen i cirka 55 minuter.
Prova med en sticka.
Använd gärna en termometer, innertemperatur ska bli 70 °C. Pastejen ska inte vara rosa i mitten.
Öka värmen till 250 °C eller grilla de sista minuterna, så att pastejen får brun yta.