Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej

(1 kommentar)  
Skriv ut

Gör egen hemlagad leverpastej, inte bara till jul. Leverpastej är ju lika gott året om. Min favoritmacka = leverpastej med saltgurka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skär levern i bitar. Skala och klyfta löken. Skala, kärna ur och skär äpplet i mindre bitar.
  3. Lägg lever, lök, äpple och ansjovis utan sitt spad i en matberedare eller köttkvarn.
  4. Kör så att allt blandas eller mal två gånger. Tillsätt fläskfärs, ägg, grädde, mjöl, salt, peppar, mejram, ev. konjak eller sherry. Blanda väl.
  5. Häll smeten i en smord form, 1,2 l. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  6. Låt pastejen kallna. Stjälp upp den eller servera direkt ur formen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • LaJefa 27 oktober 2008

    Detta recept är sparat och måste säga att det glädje mig väldigt mycket att få tillgång till detta recept ...låter som ett riktigt gammalt husmors recept. Detta ska helt klart testas...om inte innan.... så garanterat till jul. Ger dig en 5 stjärnor för att du överhuvudtaget kom på att lägga in detta recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.