Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Libanesisk kyckling med valnötter

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den syrliga kryddan sumak sätter smak. Kycklingen behåller saftigheten när den gräddas mellan libabröd.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Stycka varje kyckling i 8 bitar. Skala och pressa vitlöken i en bunke. Vispa ihop vitlök, olivolja och citronjuice. Skala, halvera och skär löken i skivor. Täck bottnen av en stor, oljad, ugnsäker form med hälften av libabröden. Om du andvänder pitabröd; klipp upp fickan så att det blir två tunna skivor innan hälften läggs ut i formen. Krydda kycklinbitarna runt om med 2 tsk salt. Lägg dem och löken ovanpå brödlagret. Blanda persiljan med valnötterna, sumak och oljeblandningen. Häll över kycklingen. Täck kycklingen med resten av brödet. Ställ in i ugnen 40-50 min, täck formen med aluminiumfolie när brödet fått färg så den inte bränns vid. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Strö över koriander eller persilja vid servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.