Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Stycka varje kyckling i 8 bitar.
Skala och pressa vitlöken i en bunke. Vispa ihop vitlök, olivolja och citronjuice.
Skala, halvera och skär löken i skivor.
Täck bottnen av en stor, oljad, ugnsäker form med hälften av libabröden. Om du andvänder pitabröd; klipp upp fickan så att det blir två tunna skivor innan hälften läggs ut i formen.
Krydda kycklinbitarna runt om med 2 tsk salt. Lägg dem och löken ovanpå brödlagret.
Blanda persiljan med valnötterna, sumak och oljeblandningen. Häll över kycklingen.
Täck kycklingen med resten av brödet. Ställ in i ugnen 40-50 min, täck formen med aluminiumfolie när brödet fått färg så den inte bränns vid.
Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig.
Strö över koriander eller persilja vid servering