Muffins fyllda med krämig färskost och en fin kardemummasmak.
Instruktioner
- Det blir 7 st stora eller 12 medelstora muffins.
- Fyllning:
Rör osten mjuk. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och vispa till en luftig blandning.
- Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjölken.
- Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, blanda till en slät smet.
- Fyll sju stora eller tolv medelstora muffinsformar till hälften med smeten. Blanda blåbär och majsstärkelse och fördela ovanpå. Djupfrysta bär ska inte tina, utan användas direkt från frysen.
- Lägg ostfyllningen i klickar på den ena halvan av muffinssmeten, täck den andra halvan med resten av muffinssmeten.
- Strössel:
Blanda ingredienserna till en grynig massa.
Strö hälften över muffinsen.
- Grädda i 175-180 grader mitt i ugnen ca 30 min för de stora och något kortare tid för de mindre. Prova med sticka att de är genomgräddade.
- Receptet på strössel räcker till en dubbel sats muffins. Överblivet strössel kan förvaras i kylen eller frysen.
Publicerat den
16 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar