Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillans blåbärsgömmor

 
  • Serverar: 7 portioner
Skriv ut

Muffins fyllda med krämig färskost och en fin kardemummasmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Det blir 7 st stora eller 12 medelstora muffins.
  2. Fyllning: Rör osten mjuk. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och vispa till en luftig blandning.
  3. Blanda mjöl och bakpulver i en stor skål. Vispa smör och socker smidigt med elvisp. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt vispning. Tillsätt mjölken.
  4. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen, blanda till en slät smet.
  5. Fyll sju stora eller tolv medelstora muffinsformar till hälften med smeten. Blanda blåbär och majsstärkelse och fördela ovanpå. Djupfrysta bär ska inte tina, utan användas direkt från frysen.
  6. Lägg ostfyllningen i klickar på den ena halvan av muffinssmeten, täck den andra halvan med resten av muffinssmeten.
  7. Strössel: Blanda ingredienserna till en grynig massa. Strö hälften över muffinsen.
  8. Grädda i 175-180 grader mitt i ugnen ca 30 min för de stora och något kortare tid för de mindre. Prova med sticka att de är genomgräddade.
  9. Receptet på strössel räcker till en dubbel sats muffins. Överblivet strössel kan förvaras i kylen eller frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.