- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept som varit ”hemligstämplat” i många herrans år, att den har kallats omständlig beror på att det är 14 moment vid tillagningen. Kakan blir bara bättre om den bakas dagen innan serveringen.
Servera den som efterrätt eller som godis till kaffet, vispad grädde är ett måste till kakan.
Smaksätt gärna grädden med vanilj, cognack eller någon god likör.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°.
- Bryt chokladen i mindre bitar, lägg den i en kastrull och smält den i vattenbad.
- Smält margarinet mycket sakta i en större kastrull, ca 2 liter, låt det inte sjuda.
- Klipp till ett smörpapper så att det täcker bottnen i en form som är 24 cm i diameter, lägg det i botten av formen och smörj pappret samt formens kanter med margarin.
- Hacka nötkärnorna grovt och blanda dem med mjölet i en skål, tillsätt kaffet och rör om.
- Knäck äggen försiktigt och skilj gulorna från vitorna.
- Vispa vitorna till hårt skum.
- Rör ner sockret i det smälta margarinet.
- Ta bort margaringrytan från värmen och rör snabbt ner äggulorna en åt gången.
- Rör ner den smälta chokladen.
- Rör ner mjöl/nötblandningen.
- Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan.
- Häll blandningen i den smord formen med pappret i botten, grädda i 200° varm ugn i 30-35 minuter.
- Stjälp upp kakan på ett galler med smörpapper, låt den kallna.
Publicerat den
27 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser gå ut måste bara pröva:)
Jag menar att den ser god ut och jag måste bara prova
Kanske en dum fråga, men ska det vara malet kaffe, eller ska det vara bryggt kaffe i receptet? Verkar ju konstigt att det skulle vara torrt malet kaffe, men det kanske är den "hemliga" ingrediensen?
Undrar oxå över det där med kaffet. Är det kaffe i vätskeform eller är det kaffepulvret. Hoppas få ett svar Snälla Jan-Gunnar!!!!!!