Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillans omständighetskaka.

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept som varit ”hemligstämplat” i många herrans år, att den har kallats omständlig beror på att det är 14 moment vid tillagningen. Kakan blir bara bättre om den bakas dagen innan serveringen. Servera den som efterrätt eller som godis till kaffet, vispad grädde är ett måste till kakan. Smaksätt gärna grädden med vanilj, cognack eller någon god likör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg den i en kastrull och smält den i vattenbad.
  3. Smält margarinet mycket sakta i en större kastrull, ca 2 liter, låt det inte sjuda.
  4. Klipp till ett smörpapper så att det täcker bottnen i en form som är 24 cm i diameter, lägg det i botten av formen och smörj pappret samt formens kanter med margarin.
  5. Hacka nötkärnorna grovt och blanda dem med mjölet i en skål, tillsätt kaffet och rör om.
  6. Knäck äggen försiktigt och skilj gulorna från vitorna.
  7. Vispa vitorna till hårt skum.
  8. Rör ner sockret i det smälta margarinet.
  9. Ta bort margaringrytan från värmen och rör snabbt ner äggulorna en åt gången.
  10. Rör ner den smälta chokladen.
  11. Rör ner mjöl/nötblandningen.
  12. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan.
  13. Häll blandningen i den smord formen med pappret i botten, grädda i 200° varm ugn i 30-35 minuter.
  14. Stjälp upp kakan på ett galler med smörpapper, låt den kallna.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • bsmulan 29 september 2009

    Ser gå ut måste bara pröva:)

  • bsmulan 29 september 2009

    Jag menar att den ser god ut och jag måste bara prova

  • Fluortanten 2 oktober 2009

    Kanske en dum fråga, men ska det vara malet kaffe, eller ska det vara bryggt kaffe i receptet? Verkar ju konstigt att det skulle vara torrt malet kaffe, men det kanske är den "hemliga" ingrediensen?

  • ia-pia 9 oktober 2009

    Undrar oxå över det där med kaffet. Är det kaffe i vätskeform eller är det kaffepulvret. Hoppas få ett svar Snälla Jan-Gunnar!!!!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.