Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lillans chokladkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En förödande god kaka för alla chokladvänner. Kakan blir saftig och lite konpakt, eftersom det inte är något bakpulver i smeten och bara lite mjöl. Kakan står sig länge lika god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och sockret i en kastrull och låt blandningen svalna. Tillsätt äggulorna, en i sänder under omröring, och kaffet. Smält blockchokladen över vattenbad och rör ner den i smeten omväxlande med mjölet.
  2. Vispa vitorna till hård skum och vänd försiktigt ner i den kalla smeten, som hälls i väl smord form, mjölad rund form med löstagbar kant, diameter ca 22 cm.
  3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter. Kakan verkar då fortfarande lite ogräddad, men ska vara det.
  4. Glasyr: Smält chokladen över vattenbad och bred den på den kalla kakan. Garnera med mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.